Mini-elfstedentochtThis is a featured page

Mini-elfstedentocht op De Uithof

mini-elfstedentocht

Dit verhaal gaat niet over de echte Elfstedentocht maar over een evenement, dat daar erg aan doet denken, d.w.z. dat geprobeerd wordt zo goed mogelijk die sfeer te bereiken en daar de jeugdschaatsers van een groot aantal clubs uit de omgeving kennis mee te laten maken. Sinds 2001 wordt ieder jaar namelijk aan het eind van het seizoen een grote mini-elfstedentocht georganiseerd voor de jeugdschaatsertjes, die normaliter op zaterdagavond les hebben. Ook in 2007 zal die weer plaatsvinden, voor de zevende keer dus, op 31 maart. Aan deze tocht doen meer dan 1300 kinderen mee van een groot aantal schaatsverenigingen uit de wijde omtrek. De hele 400meter-buitenbaan, de in het midden gelegen Funrink en de Krabbelbaan worden erbij betrokken. Hierop wordt een slingerend traject uitgezet met een totale lengte van ongeveer 1 km. In dit circuit worden allerlei hindernissen en andere objecten opgenomen, waar de kinderen doorheen, onderdoor, overheen of tussendoor moeten schaatsen of klunen. Die objecten hebben de vorm van bruggetjes, huisjes, een kasteeltje of een molentje, en sinds 2005 is er ook een 3,60 meter hoge replica van de Lierse Domtoren. De buitenbaan van De Uithof verandert daardoor een paar uur even volledig van aanzien. Hij wordt versierd met vlaggen en honderden coniferen, die door bedrijven ter beschikking worden gesteld.
De tocht wordt op één avond in twee op elkaar volgende afleveringen met elk ±700 kinderen verreden. Veel kinderen en begeleidende instructeurs zijn verkleed en een heus dweilorkest luistert het feest in stijl op. Iedere ronde moet er gestempeld worden en bij de koek-en-zopie kraampjes van de eigen vereniging kan ook van tijd tot tijd aangelegd worden voor een versnapering of voor een drankje. Aan het eind krijgen zij allemaal een net-echt elfstedenkruisje.
De organisatie is in handen van een grote begeleidende groep ‘rayonhoofden’, dit jaar onder aanvoering van Annemieke van Uffelen van IJsclub Pijnacker Margôt Barendse van HVHW. Het evenement kan zichzelf bedruipen, want tot nu toe is het steeds gelukt om een groot aantal sponsors ertoe te bewegen om financieel of materieel bij te dragen. Dit is een festijn om nooit te vergeten zowel voor de kinderen als voor de ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden en vrienden, want zij blijken er altijd op de baan of vanaf de zijlijn erg van te genieten. Informatie en foto's kan men vinden op de site:
www.mini-elfstedentocht.nl (N.B. je kunt hier doorklikken)

Mini-elfstedentocht - Elfstedenwiki
Pieter Huybers, De Lier


No user avatar
phuybers@hetnet.nl
Latest page update: made by phuybers@hetnet.nl , Feb 6 2007, 10:03 AM EST (about this update About This Update phuybers@hetnet.nl Edited by phuybers@hetnet.nl

1 word added
1 word deleted

view changes

- complete history)
Keyword tags: De Uithof (edit keyword tags)
More Info: links to this page

Anonymous  (Get credit for your thread)


There are no threads for this page.  Be the first to start a new thread.